September 24, 2022
Ies la o plimbare. Mă întorc repede

Ies la o plimbare. Mă întorc repede

La un consult de rutină, medicul mi-a zis că am tensiunea cam mică. Atât mi-a trebuit. Am ajuns acasă și, primul lucru, îi spun lui Dani:

-Bem o cafea? Am tensiunea cam mică, na…

Se uită la ceas și pufnește în râs.

-Chiar vrei?

-Daa, hai, o faci tu?

Pentru că au fost niște zile mohorâte nu prea am ieșit din casă, dar parcă o ploaie așa măruntă, de primăvară, nu face rău câteodată, ba chiar pe bacovieni (așa cum mai sunt și eu în unele zile) îi încântă. Dar cred că nici lui Arghezi nu i-ar fi displăcut, de exemplu, să deschidă fereastra și să simtă cum un val de aer proaspăt îi inundă încăperea, chiar dacă cerul e decolorat și pesimist.

Deci… o cafea, o plimbare fără un motiv anume și parfumul de ploaie au fost suficiente ca să dau frâu liber gândurilor.

Am inspirat cu putere aerul rece, de parcă mi-ar fi fost interzisă respirația până acum. M-am bucurat de picăturile de ploaie, atât de simple, atât de ordonate în calea mea, pe fiecare bancă, pe fiecare frunză, pe fiecare alee, iar parfumul…

Parfumul ploii mi-a adus aminte că așa mirosea în copilărie chiar în această perioadă, înainte de Paște. Veneam de la biserică, noaptea, și era aceeași liniște, străzile erau la fel de goale, iar eu simțeam că am atâta pace în suflet încât tot Universul o ia de la capăt. Și chiar așa era. Universul o lua mereu de la capăt, timpul era nelimitat, timpul meu era nelimitat.

Acum impresiile s-au transformat, la fel și drumurile copilăriei, dar, odată ce m-am întors în casă și m-am trezit din visare, am realizat un lucru. Că Universul mi-a lăsat, totuși, un as în mânecă. Prin Carolina îmi prelungesc copilăria și trăiesc în continuare cu senzația că timpul capătă exact valoarea pe care eu doresc să i-o dau.

Cum am ajuns de la cafea și ploaie la timp…nu știu. Voiam doar să subliniez că e minunat să te oprești din orice ai face, la orice oră și să spui: vreau să ies din casă, la o plimbare. Mă întorc repede. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *